OLYMP behoud sterke positie in de markt

In 2015 heeft OLYMP haar positie ondanks de moeilijke marktomstandigheden weten te handhaven. Dat heeft het bedrijf te danken aan een aantal innovatieve uitbreidingen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van OLYMP No. 6 Zes Superslim in het komende jaar (2016). In het boekjaar 2015 behaalde OLYMP Bezner KG een omzetstijging van 5,1 procent. Het kledingbedrijf, gevestigd in Bietigheim-Bissingen (in het district Ludwigsburg / Baden-Württemberg / Duitsland) blijft groeien, blijft groeien en boekte op 31 december 2015 een resultaat van 237,0 miljoen euro. Dit ten opzichte van de € 225.400.000 in 2014. Daar zit dus weer een stijgende lijn in. Tegelijkertijd is het aantal medewerkers  gestegen met 72 mensen. In totaal werken er nu meer dan 750 mensen bij OLYMP. De fabrikant van mannen shirts, polo's, banden, T-shirts en knitwear zal in de toekomst de nadruk nog sterker leggen op de export en meer aandacht schenken aan de ontwikkeling van de individuele buitenlandse markten op een gerichte manier.

OLYMP logo"Duitsland is niet alleen onze thuismarkt, maar ook onze belangrijkste afzetmarkt. Bovendien zijn we met ons uitgebreide assortiment nu al in meer dan 40 landen actief. Met geoptimaliseerde verkoop structuren zijn we gericht op het volledig gebruik van de bestaande markt potenties op de best mogelijke manier te benutten", zegt Mark Bezner, eigenaar en CEO van OLYMP Bezner KG. En hij voegt eraan toe: "In het licht van de aanhoudende neerwaartse markttrend in de textielsector, zijn we helemaal tevreden met het behaalde resultaat." Hoewel de markt het dus moeilijk heeft lijkt OLYMP daar geen last van te hebben. De overhemden van OLYMP zijn nog altijd razend populair.

De omzet is op dezelfde manier in binnen- en buitenland gestegen. Het verhogen van de verkoopcijfers in Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije zijn een tegenstelling van de voortdurende daling van de omzet in de eerder sterke GOS-staten. "Na een merkbare daling van de omzet in 2015, is het verder verwacht dat de business partners in Rusland en de Oekraïne voorzichtig zullen zijn in hun koopgedrag zijn als gevolg van de sancties en de enorme devaluatie van de nationale valuta's. Desondanks, met het begin van de orders voor het herfstseizoen van 2016, hopen we opnieuw een kleine toename te bereiken in deze belangrijke regio in de export van onze OLYMP producten ", legt Mark Bezner uit. Het inzetten op het exporteren van OLYMP producten naar Oost-Europese lijkt dus prioriteit te hebben voor OLYMP.

OLYMP begint 2016 met een uitzonderlijk modieuze innovatie. Hier hebben we het al eerder over gehad in onze blog op Hemdenonline. U kunt deze blog hier op onze blog teruglezen. Met de nieuwe OLYMP No. 6 Zes Superslim richt het bedrijf zich op sportieve en stijlvolle mannen die beschikken over een atletisch figuur. De zeer getailleerde business shirts zijn voorzien van een jong, modieus en cool silhouet. Deze nieuwe lijn is specifiek gericht op een atletische doelgroep. Je moet dus echt een goed figuur hebben om deze overhemden aan te kunnen doen. De overhemden zijn gemaakt van hoogwaardig stretchstof. Deze stof biedt een grote vormvastheid en is bijzonder makkelijk te strijken. Deze getailleerde overhemden bieden dankzij de stretch een geweldig comfort. Een nieuwe look die gericht is op modebewuste mannen die niet alleen steeds slanker en fitter willen zijn, maar die ook graag pronken met hun atletische lichaamsbouw. "Met de OLYMP No. 6 Zes Superslim willen we ons richten op een andere doelgroep en een nieuwe sales segment vast leggen", aldus Mark Bezner met betrekking tot deze beslissing. OLYMP wil dus ook aantrekkelijk worden voor sporters en atleten. Zo blijft OLYMP dus continue bezig met het uitbreiden van haar doelgroep.

OLYMP Bezner KG is marktleider op het gebied van de herenmode in Duitsland. Het bedrijf groeit volop en is daar erg blij mee. De groep vindt zowel plaats op nationaal als internationaal niveau. Dit uit zich in de voltooiing van het OLYMP Logistics Centre, dat zag ook de laatste drie opslag gangpaden in werking treden in 2015 en de uitbreiding van het hoofdkantoor van de onderneming met 3.000 vierkante meter lijkt binnenkort ook te worden voltooid. OLYMP is dus gewoon booming. Daar kunnen wij als Hemdenonline alleen maar blij mee zijn. We weten helaas nog niet of de nieuwe aangekondigde overhemden ook binnenkort naar Nederland zullen komen. Zodra we meer nieuws hebben over de nieuwe OLYMP NO. 6 Six overhemden zullen we u dat natuurlijk zo snel mogelijk laten weten. Houd onze website en blogs daarom goed in de gaten. In de tussentijd kunt u natuurlijk wel gewoon de andere producten van OLYMP in onze webwinkel bekijken en bestellen. Uiteraard hebben we een heel groot aanbod aan overhemden online staan. Maar we hebben ook truien, vesten en stropdassen van OLYMP voor u in het assortiment beschikbaar. We hebben alles van OLYMP voor u in huis. U kunt het allemaal vanuit uw luie stoel bestellen. Wanneer u hier vragen over heeft kunt u die natuurlijk altijd aan ons stellen. Het team van Hemdenonline staat namelijk altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. We wensen u in elk geval alvast heel veel winkelplezier toe bij Hemdenonline.