Hoe maak ik indruk tijdens de feestdagen? - De Black Tie als dresscode

 

 

De kerstfeestjes staan weer voor de deur en dat betekent dat iedereen zijn mooiste kleren uit de kast haalt om er piekfijn uit te zien. Maar hoe maakt u nu echt indruk? Door een pakje met een strik eromheen. En dan hebben we het hier niet over de cadeaus die onder de kerstboom liggen.

 

Een pakje met een strik eromheen 

 

We hebben het hier over de dresscode Black Tie, waarbij het draait omde details en eenvoud. Het is een outfit die van iedere man, een klassevolle man maakt. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de traditionele kledingvoorschriften, want u wilt vooral indruk maken wanneer u dit prachtige kostuum draagt.

 

Kleren maken de man

 

Het is een cliché, maar het klopt nu eenmaal. Kleren maken de man. Laat nu net de kans groot zijn dat u voor de eerste keer uw schoonfamilie ontmoet op een kerstfeest. Vraag altijd op voorhand aan uw partner wat de dresscode is. Sommige families houden het liever bij foute kerstruien, terwijl het voor andere belangrijk is om er piekfijn uit te zien.

 

Opening van de jacht

 

De jacht is geopend om een Black Tie te scoren. Maar wat moet er op uw lijstje staan om geen flater te begaan?

-        Smokingjas met éénknoopssluiting. De kleur van het jasje moet donkerblauw of zwart zijn. Meestal bestaat de stof uit wol of polyester. Bij een smokingjas hoort een revers, dit noemt men ook een sjaal- of spitskraag. De revers is van satijn of zijde.

-        Broek in dezelfde kleur als uw smokingjas. Deze broek heeft geen omslag en een satijnen streep aan de zijkant.

-        Hemd, altijd een wit hemd. De boord van de kraag staat open en bij dit hemd is het aangeraden om dubbele manchetknopen te gebruiken.

-        Vlinderdas moet zwart zijn en de stof is zijden.

-        Schoenen in het zwart en het liefst glimmend.

-        Sokken zijn een belangrijk item bij deze dresscode. Zorg ervoor dat ze zwart zijn en uw huid bedekken wanneer uw broek omhoog kruipt tijdens het zitten.

-        Gilet maakt van uw tweedelig kostuum een driedelig kostuum. Dit is niet verplicht, maar het geeft net iets extra aan uw outfit.

-        Pochet kan het geheel afmaken.

-        Cummerband is een brede heupband die aan de rug dichtgeknoopt wordt. Deze band heeft dezelfde kleur als uw vlinderdas.

 

 

Black Tie Smoking

 

Smoking

 

Wist u van waar het woord smokingjas komt? Vroeger trokken de mannen na het eten dit jasje aan om zich terug te trekken van het vrouwelijke gezelschap. De mannen genoten van sigaren en de rooklucht werd door dit jasje uit de nette kleding gehouden. Nadat de mannen gerookt hadden, verwisselden zij van jas.

 

Das versus vlinderdas

 

Bij het dragen van een Black Tie blijft de zwarte vlinderdas een klassieker. Het voordeel van een vlinderdas is dat het vaak al gestrikt is. U hoeft dus niet te klungelen en op zoek te gaan naar de juiste knooptechniek zoals bij een das. Tenslotte vermijdt u dat naarmate hoe later het wordt, u de polognaise gaat dansen met een dans rond uw hoofd. 

STRIK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eerste indruk

 

Een eerste indruk maakt u maar één keer. Denk dus goed na over wat u dit jaar tijdens de feestdagen zal dragen. Durf te kiezen voor een Black Tie. Ik garandeer u dat uw partner heel de avond verliefd naar u zal kijken. Ontmoet u voor de eerste keer uw schoonouders? Dan scoort u meteen 100 punten en komt u bovenaan de lijst van favoriete schoonzoon. Draagt u gezelschap foute kersttruien? Dan zet u meteen de dresscode voor het volgende kerstfeest op de kaart.

Ik wens u alvast fijne en stijlvolle feestdagen toe! 

 

 

 

Geschreven door: 

Kualitas