De kracht van kleur!

 

Kleuren doen zoveel met mensen. Niet alleen op gebied van smaak, maar het roept ook de nodige emoties bij mensen op. Het heeft dus echt effect op het gedrag van mensen wanneer jij een bepaalde kleur draagt. Lees hier wat die effecten  precies zijn. 


 

Rood

De kleur rood spant de kroon met het hebben van de meeste betekenissen. De kleur rood geeft je het gevoel van liefde, versterkt je eetlust, zorgt voor een snellere hartslag, trekt de aandacht en straalt energie uit. Ook zet deze kleur vaak aan tot actie en staat symbool voor passie. Deze kleur is in de zakenwereld niet een goede keuze tijdens een samenwerking met iemand anders. Hiermee wek je de indruk erg veel met jezelf bezig te zijn. Ook geef je aan niet goed te kunnen samenwerken. Wanneer je deze kleur wel kunt dragen is wanneer je juist een onvergetelijke indruk wil achterlaten. Hou het wel subtiel, je wil natuurlijk niemand afschrikken.  Kies dan voor een zachte kleur rood.

rood 

 

Geel

Geel staat voor energie, optimisme, vrolijkheid, creativiteit en geluk. Ook kun je beter dingen onthouden, maar mensen kunnen er ook snel nerveus van worden.

Als je liever niet veel opvalt dan kun je deze kleur beter niet gebruiken in je outfit. In combinatie met  grijstinten laat een intelligente indruk achter. Dit is een goeie kleur om te dragen wanneer je met kinderen werkt. 


Groen

Groen is een koele kleur en doet mensen vaak denken aan de natuur, puurheid, evenwicht, groei, welvaart en vertrouwen. Veel mensen komen tot rust bij het zien van deze kleur. De kleur groen is een fijne kleur om te dragen tijdens je werk, wanneer je veel te maken hebt met stres en chaos. Wanneer je een zakelijke indruk wilt maken kun je deze kleur beter mijden. 

groen

Blauw

De kleur blauw staat voor wijsheid, vrede, veiligheid, vertrouwen, formeel en stabiel. Net als groen, geeft deze kleur rust en is het een koele kleur. Het stimuleert productiviteit en je krijgt er een betrouwbaar gevoel van. Als werkkleding is deze kleur mooi wanneer je een rustige sfeer wilt creëren. Wanneer je donkerblauw draagt straal je juist gezag en kracht uit. Een prima kleur om te dragen op kantoor. 

blauw

  Zwart

Zwart staat voor power,elegantie, macht, kwaliteit, diepgang en rijkdom. Zwart heeft ook iets mysterieus. Wanneer je zwart draagt op kantoor zullen mensen je in vertrouwen nemen en je bent meer toegankelijk. 
Zwart is daardoor dus een goede kleur om te dragen op je werk.  

zwart