De feestdagen zijn er weer en dus is het weer tijd voor Black Tie

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat het ook weer tijd is voor galafeesten en dansfeesten. Wanneer je voor een dergelijk chique avond wordt uitgenodigd gaan er twee emoties door je heen: blijdschap want je bent uitgenodigd voor een mooi feest en totale paniek want je moet voldoen aan een dresscode. Bij een chique avond is het belangrijk dat je je goed aan de dresscode houdt. Soms kom je anders namelijk niet eens binnen, in andere gevallen val je hopeloos uit de toon en dus door de mand. Om volop van de avond van de avond te kunnen genieten moet je je dus goed aan de dresscode houden. Negen van de tie keer zal de dresscode Black Tie zijn. De meesten van ons zullen wel weten waar het dan over gaat maar dat zal waarschijnlijk niet voor iedereen gelden. Daarom staat deze dresscode vandaag centraal in de blog van Hemdenonline. We gaan vertellen wat Black Tie inhoudt en waar je op moet letten. Misschien kom je iets te weten wat je nog niet eerder wist.

smokingWanneer je een uitnodiging krijgt voor een feest, diner of borrel waarbij de dresscode Black Tie is kan in ieder geval de smoking uit de kast worden gehaald. Zoals eerder gezegd wordt de kans op een dergelijke uitnodiging steeds groter wanneer de feestdagen dichterbij komen. Het is bijvoorbeeld de tijd van het jaar waarin veel scholen een gala organiseren voor de scholieren of leerlingen. We gaan de regels voor de Black Tie eens met u doornemen. U draagt dus een smoking als er om een Black Tie gevraagd wordt. Regel één is dat u een smoking aanschaft en niet huurt.  Veel mensen vinden dat een vies idee maar dat is niet het grootste probleem. Bij een gehuurde smoking bestaat de kans dat de pasvorm niet goed aansluit op uw figuur. Dat is erg zonde want in een smoking moet u er op uw allerbest uitzien. Schaf er daarom één aan zodat u zeker wee dat u een goed figuur slaat. Een kleine investering waar u hopelijk lang van kunt genieten. Een smoking trekt u immers niet elke dag aan. Het is dan wel van belang dat u natuurlijk goed op gewicht blijft anders zal de pasvorm niet meer kloppen. Bovendien heeft u dan altijd een smoking in de kast hangen, ook bij een onverwachte uitnodiging. Dat is ook een geruststellen idee. 

Een smoking is een twee of driedelig kostuum dat door mannen wordt gedragen. Een smoking wordt als avondkleding gedragen en vaak op chique gelegenheden. Vaak zijn het formele feestelijke gelegenheden. De smoking bestaat uit een zwarte broek met een fluwelen streep aan de zijkant. Het jasje is uitgerust met lapellen en onder het zwarte jasje wordt een mooi wit overhemd gedragen. Meestal is dit een gala overhemd. Daarnaast draagt de man ook vaak een band om het middel. Deze sjerp of band is van het zelfde materiaal als de lappellen en het zwarte strikje of vlinderdas.

Wanneer u een smoking gaat uitzoeken moet u daar goed te tijd voor nemen. Zoek bijvoorbeeld goed wat bij u past: welk soort jasje trekt u aan? Wat voor overhemd past daar goed bij? De snit van het jasje moet goed bij uw bouw passen. Is dat niet het geval en hangt hij te laag, dan lijk je al gauw op een ober. Dan loop je het risico dat medefeestgangers u de hele tijd om een nieuw glaasje champagne gaan vragen. Dat wilt u natuurlijk niet hebben want u wilt optimaal van de avond kunnen genieten. Zorg er dus voor dat de snit, het jasje en het overhemd goed bij uw bouw passen.

Hemdenonline heeft een ruim aanbod in kostuums en overhemden. Nu hebben we helaas geen echte smokings online staan maar we hebben wel hele mooi gala overhemden in ons assortiment. Deze galaoverhemden zijn van dezelfde merken die ook de mooie zakelijke en casual overhemden maken. De galaoverhemden zijn wat minder bekend maar dat is ook logisch. Ze worden immers een stuk minder gedragen. Maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit er minder om is. Deze overhemden zijn net zo goed als de overhemden die u dagelijks aan heeft. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze wel iets mooier zijn dan gewone overhemden. Ze zijn namelijk van een speciaal soort katoen gemaakt dat een beetje glanst. Dat past bij een chique avond als een gala-avond. Bovendien passen deze overhemden daarom mooi bij de smoking.

gala overhemdWe hebben de gala overhemden van merken als OLYMP, Seidensticker, Eterna, Ledub, John Miller en Jacques Britt. Deze overhemden zijn allemaal in verschillende pasvormen beschikbaar. Er is dus voor iedereen een mooi galaoverhemd te vinden dat bij hem past. Afhankelijk van uw bouw kiest u een bepaalde pasvorm: recht gesneden, getailleerd of extra getailleerd. Daarover kunt u meer lezen op de pagina’s van de verschillende merken op onze website (www.hemdenonline.nl).

Het bestellen van deze galaoverhemden doet u natuurlijk gemakkelijk via onze website. Het bestellen van deze overhemden gaat met dezelfde luxe en comfort als de uitstraling die deze gala overhemden hebben. Ze worden namelijk gratis bij u afgeleverd, dat is nog eens luxe! Bovendien kunt u de gala overhemden achteraf bij ons betalen. Makkelijker kan het bijna niet dus, zo weet u ook nog eens zeker dat u betaalt voor een overhemd dat mooi staat en goed past. Dat kan bijna niet fout gaan. Het enige wat u verder moet doen is een mooie outfit bij elkaar krijgen en deze goed aantrekken. Als u deze blog goed gelezen heeft is dat voortaan ook een kat in het bakkie. Het enige dat het team van Hemdenonline dan nog rest is u alvast veel plezier toe wensen bij uw volgende feest en u alvast veel winkelplezier toe te wensen. Als derde en laatst wens wensen u fijne feestdagen toe. Voor vragen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Tot snel, we komen binnenkort weer met nieuwe stukjes voor onze blog.