Het grote succes van Desoto-hemdenDesoto logoDesoto is een nieuw overhemdenmerk. Waarom is dit merk in korte tijd zo succesvol? Het is sinds dit jaar pas op de Nederlandse en Belgische markt gebracht door de Nederlandse agenturenfirma Trench. Zij zijn dit jaar begonnen met het uitrollen van dit merk, en met succes.
DeSoto als automerk


De echte autoliefhebbers onder u kennen dit merk ook als automerk. Het automerk Desoto komt uit 1928 en werd opgericht door Chrysler. Het merk is vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Soto. Het merk is nooit echt een succes geweest. En daarom kwam er in 1960 een eind aan het merk Desoto. Als u in Google gaat zoeken komt u meer over het auto merk tegen dan van de overhemden.

Desoto auto

Hierboven ziet een Desoto maar dan helemaal gepimtOverhemden merk Desoto


Het merk Desoto is een nieuw merk van de Wappen Fashion group. Wappen Fashion bestaat al sinds 1834 en is opgericht door Konrad Ott in het plaatsje Fürth en verhuisde de activiteiten naar Forchheim in 1879 waar zij nog steeds zitten. Het bedrijf maakte naast stof ook hemden en bovenkleding voor de dames. In 2013 zijn er specifieke investeringen gedaan in de bedrijfsmode. Hieruit ontstond een nieuw overhemdenmerk: Desoto.In de markt gezet door TrenchTrench is de verdeler voor Nederland, België en Luxemburg. Trench is niet alleen verantwoordelijk voor Desoto, maar zij Trenchhebben nog
een aantal premiummerken waar zij agent van zijn: Paul & Shark, Bugatti, Stones, Colors & sons en Tru Virtu. Onder leiding van Ernst van Veen wordt Desoto nu zeer succesvol in de markt gezet. Zij hebben natuurlijk al een zeer breed netwerk aan winkeliers. Dit maakt de het natuurlijk iets gemakkelijker.
Waarom een Desoto-overhemd?Het innoverende van dit hemd is niet eens de 100% Jersey-stof,Desoto uitleg maar de manier waarop het de mouwen aan de romp zijn vast gezet. Desoto heeft een gepatenteerde manier om een hemd te fabriceren. Dankzij een uniek en innoverend ontwerp rond de schouders, en de enorme stretch, bent u met dit hemd verzekerd van een enorme beweging vrijheid in de armen. Dit verhoogt het draagcomfort naar het maximale.

 

 

 

 Strijkvrij en kreukvrij


De Desoto-hemden zijn strijkvrij en kreukvrij. Echt waar! Toen Ernst bij ons voor het eerst in onze winkel kwam in Brasschaat, waren we direct enthousiast maar ook zeer sceptisch. Eerst zien dan geloven, bleef er maar door mijn hoofd spoken. De kracht van Ernst was dan ook het enorme vertrouwen wat hij in dit merk heeft te uiten. Hij gaf ons een paar hemden om te proberen. Met veel enthousiasme gingen mijn vader en ik naar de winkel met een Desoto-hemd aan. Het zat geweldig, de pasvorm bleef en was inderdaad kreuk- en strijkvrij. Het was nog steeds wel even wennen aan de heerlijk zachte stof. Maar nu begon voor ons de test pas echt.Blijft het hemd zijn vorm behouden in de wasmachine?

Het antwoord kwam snel. Zowel pa als ik hebben direct het hemd gewassen en opgehangen, en moesten we constateren dat het inderdaad strijkvrije en kreukvrije hemden zijn. Waar ikzelf het meeste schrik voor had, was het boordje. Maar ook deze bleef keurig zijn vorm behouden. Ik kon het maar niet geloven. Maar na minimaal 12 keer wassen durf ik het wel keihard uit te spreken: de hemden van Desoto zijn strijkvrij, kreukvrij en vormbehoudend. Wat een geweldige hemden. Ik ben erg blij dat we deze hemden in ons assortiment hebben.Maar is dit nu de reden van het succes van DesotoJa natuurlijk. Maar zeker niet de enige reden. Ik denk dat de belangrijkste reden is dat Desoto zo’n enorm succes is, omdat het vernieuwend is. Als winkelier werk je al enige tijd met die Wit Desoto hemdgeweldige 100% katoenen hemden. Geweldige hemden natuurlijk en elk jaar komen ze weer in nieuwe kleuren, boordjes, patches en modellen. Maar het blijven gewone overhemden. Daarom was het ook zo leuk en verfrissend om een merk als Desoto te zien. Hier werd je vanzelf al enthousiast van. Dit straal je direct uit op je klanten, waardoor zij ook enthousiast worden. 

 

Geschikt als zakelijk hemd

 

De hemden van Desoto zijn perfect te combineren met kostuums. Je kan er gemakkelijk een stropdas op dragen. Aangezien de boord net zo stretchbaar is als de rest van het hemd, voelt het prettiger aan bij het sluiten van het bovenste knoopje, dan bij een standaard katoenen overhemd.

Desoto strak en zakelijk

 

 


Desoto als vrije tijdshemd

Een Desoto-hemd kunt u ook als casual hemd dragen. De hemden zijn te combineren met bijna elke jeansbroek, of welke andere casualbroek dan ook. Zelf heb ik er al mee gesport. Tenminste als je golf een sport mag noemen natuurlijk, maar dat is een andere discussie. Vanwege de enorme stretch en bewegingsvrijheid zijn de hemden zeer geschikt om in uw vrije tijd te dragen.

 De kracht van Trench op DesotoEen groot gedeelte van het succes gaat ook uit naar Trench. De agent van Desoto voor de TrenchBenelux. Zij hebben dit merk in zo’n snel tempo bij alle winkeliers gekregen en dit zo snel en goed op de kaart gezet. Dat geeft ons als winkelier ook een goed gevoel. Want als iedereen het koopt en verkoopt dan zal het wel goed zijn. En dat bleek ook zo te zijn.


Bekende Nederlanders in DesotoAls de kleding wordt gedragen door bekende Nederlanders dan gaat het vaak snel met een merk. Dat bleek wel met de foto Johnny de Mol. Die een indigokleurig Desoto-shirt aanheeft in zijn serie  “Down met Johhny”. Mede hierdoor verkochten we weer meer Desoto overhemden dan ervoor. Johnny is dan ook het boegbeeld voor Desoto in Nederland.

Johnny de MolDe kracht van testenAls ik de mannen in onze winkel zo’n hemd laat passen. Dan vinden de Nederlanders het direct perfect en vernieuwend. De Belgen vinden de hemden zeer vernieuwend en overheerlijk zitten maar moeten toch nog wel wennen. Zij blijven toch net iets vaker bij de traditionele katoenen hemden. Maar als een man eenmaal zo’n hemd aanheeft en hij voelt zijn bewegingsvrijheid. Dan zie je gelijk een glimlach. Vooral als je dan de bewegingsvrijheid aan de mannen uitlegt. Dan zie je ze echt positief verbaasd zijn. Dit zijn we natuurlijk geen van alle gewend, die enorme bewegingsvrijheid. Als je met een katoenen hemd je armen omhoog doet en dan je armen maximaal buigt dan zal er hier en daar iets scheuren, of minimaal een knoopje vanaf schieten.

Vorige week had ik geen tijd om mezelf om te kleden voor de golfsessie. Even snel een andere broek aan en naar de golfbaan voor mijn les. Ik dacht ik ga het eens proberen. Ik heb niet eens door gehad dat ik een overhemd aan heb gehad. Uit haast heb ik het ook wel eens geprobeerd met een katoenen hemd. Maar dat kon toch eigenlijk echt niet. Door dit soort testen en verhalen kan het dan ook bijna niet anders dat een merk als Desoto moet gaan slagen. Wij vinden dit merk in ieder geval een enorme toevoeging aan ons assortiment. En de verkoopcijfers liegen er niet om.

 

 
Bedankt voor het lezen van mijn Blog over “Het grote succes van Desoto”. Ik ben erg benieuwd wat u van de nieuwe Desoto-hemden vindt. U kan hieronder dan ook uw reactie plaatsen. Mij direct mailen via dries@hemdenonline.nl of mij contact via LinkedIn of Facebook. Ik hoor graag van u.

Lees ook mijn vorige blog: 10 tips voor het kopen van een overhemd