Hoe houd je je stropdas schoon?

stropdasEen stropdas is een klassiek accessoire. Iedereen heeft wel door dat de stropdas de drager een betere uitstraling geeft. Mensen met een stropdas om vertrouw je om de een of andere reden toch iets sneller dan iemand zonder stropdas. Misschien komt het omdat belangrijke mensen vaak een stropdas om hebben. De drager lijkt er meer autoriteit door te krijgen en dus ben je eerder geneigd iemand met een stropdas te geloven of te volgen. Hoewel de stropdas dus een klassiek accessoire is en al jaren meegaat is nog niet elke man bekend met alle geheimen van de stropdas. Bij het combineren van de stropdas met een overhemd komen sommige mannen al voor moeilijke keuzes te staan. Daarnaast is het knopen van de stropdas ook erg belangrijk. De stropdas goed knopen is het halve werk. Wie dat niet kan valt door de mand. Wie zijn stropdas verkeerd draagt lijkt er eerder minder betrouwbaar door dan meer autoritair. Daar gaan we het echter niet over hebben vandaag. Vandaag gaan we nog een stap verder. In dit stadium is het combineren en het knopen van de stropdas gelukt, althans daar gaan we vanuit. Maar dan komt de volgende vraag om de hoek kijken: hoe houd je zo’n stropdas schoon? Dat lijkt helemaal niet zo gemakkelijk te zijn. Het beste is om er voor te zorgen dat ie niet vies wordt want het schoonmaken is een onwijs vervelende klus. In deze blog gaan we vertellen hoe je dat moet doen.

Als je een stropdas keurig om hebt loop je de kans dat er een vlekje op komt. Bijvoorbeeld tijdens het eten, dat je lekker soep zit te slurpen terwijl je stropdas in de kom zwemt. Dan rijst de vraag natuurlijk hoe je je stropdas weer schoon krijgt. Het antwoord wil je misschien niet weten want het is echt een moeilijk karwei. Dit weten we uit ervaring. Het wassen van je overhemden en truien is een stuk eenvoudiger. Bij het wassen van je stropdas kan de vlek groter worden of de stropdas krimpen. Voorkom daarom vlekken, het maakt je leven een stuk makkelijker. De stropdas is een accessoire waar je zuinig op moet zijn. Zo’n klassiek kledingstuk verdient een goede behandeling. Raak je stropdas dus alleen met schone handen aan. Een tip voor bij het eten: leg de stropdas over je schouder. Dan voorkom je onnodige vlekken. Maar helaas kan het toch een keer misgaan. Als je even niet oplet fungeert je stropdas als bunker in een patatje oorlog. Dan heeft de stropdas een flinke wasbeurt nodig. Want je wilt natuurlijk van die vlek af, anders kan je stropdas de prullenmand in. Hoe krijg je dat nou voor elkaar?

Het reinigen van de stropdas is ten alle tijden een vervelend en moeilijk karwei. Het schoonmaken ervan is geheel op eigen risico. Als eerste moet je weten van welke stof je stropdas gemaakt is. Vaak is dat van zijde maar stropdassen kunnen ook van polyester gemaakt zijn. Bekijk daarom altijd eerst de label voordat je begint. Als je stropdas van polyester is dan heb je geluk. Dan is de kans groter dat hij schoon wordt en dat je hem weer in combinatie met je favoriete overhemd kunt dragen. Een polyester stropdas kan je in een klein lauwwarm sopje met de hand wassen. Wees daarbij natuurlijk wel voorzichtig. Bij het drogen is het van belang dat de stropdas niet hangt. Leg de das daarom altijd te drogen. Anders rekt de das uit. Bij het strijken moet je de strijkbout op de laagste stand zetten. Anders beschadig je de stropdas. Bij een stropdas van polyester valt het allemaal wel mee met het reinigen. Maar het is nog altijd beter om de das gewoon netjes te houden. Voorkomen is beter dan genezen.stropdas

Bij een zijde stropdas ben je verder van huis. We raden je aan om een nieuwe stropdas te kopen want een zijde stropdas komt zelden als de oude uit een schoonmaakbeurt. Mooier wordt je stropdas er in ieder geval niet op. Voorkom frustraties en koop een nieuwe stropdas. Maar ben je eigenwijs en wil je doorzetten? Denk jij dat jij de natuurwetten aan de kant kunt zetten? Dan moet je het volgende doen. Gebruik in ieder geval geen water. Want door water wordt de vlek in je zuiden das alleen maar groter. Dat is het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Geen water dus.

Neem een schone doek of een schone lap. Doe hier vervolgens een klein beetje wasbenzine op. Dep de doek of lap over de vlek heen. De vlek moet hierdoor door de wasbenzine worden opgenomen. De vlek zou nu moeten verdwijnen. Het nadeel is dat wasbenzine niet prettig ruikt. Bij hardnekkige vlekken moet de stropdas helaas wel een nachtje weken in een dun laagje wasbenzine. De vlek zou dan de volgende dag weg moeten zijn. Alleen zit je dan met die vervelende lucht. Deze kan je kwijtraken door de das een paar dagen uit te hangen. Dan moet de lucht uit de stropdas trekken. Vervolgens ruikt je das weer als vanouds.

Als dit niet lukt dan moet de stomerij soelaas bieden. Stomen werkt niet zo goed bij dassen dus je moet wel een stevige das hebben. Dan kan één keer stomen geen kwaad. Wanneer dat geen soelaas bied dan moet je toch echt gaan denken aan een nieuwe stropdas. Dat is dan niet erg, je hebt je beste beentje voor gezet. Gelukkig kan Hemdenonline licht bieden in deze donkere tijden. We hebben een geweldig aanbod aan stropdassen voor u online staan. Deze stropdassen bestelt u gemakkelijk vanuit uw luie stoel en ze worden daarna ook nog eens gratis afgeleverd. Makkelijker kunnen we het niet voor u maken. Het enige wat u wel zelf moet doen is een goede combinatie maken tussen uw overhemden en uw stropdassen. Wanneer u daar niet uitkomt kunnen de mensen van Hemdenonline u natuurlijk ook helpen. Schroom het dus niet om ons vragen te stellen, we beantwoorden ze graag. We wensen u alvast veel plezier met uw nieuw stropdassen, en houd ze alsjeblieft schoon!