Wat draagt u tijdens een nieuwjaarsreceptie?

De confetti van oudejaarsavond hangt nog in uw haar en de uitnodigingen voor nieuwjaarsrecepties beginnen zich al op te stapelen. Er is geen tijd om uit te rusten. U wordt nog verwacht op talrijke feestjes om op het nieuwe jaar te klinken. Wij besparen u alvast de moeite om na te denken over wat u moet aantrekken op deze recepties en schotelen u graag enkele ideetjes voor. Wanneer u Google raadpleegt, zal u eindeloze teksten krijgen over de etiquette. Wat vooral belangrijk is, is dat u zich comfortabel voelt met wat u draagt. Zodat u zeker niet te stijf in een kostuum zal rondlopen. Tenslotte is een persoonlijke toets altijd leuk.

Professionele omgeving

Bijna ieder bedrijf nodigt zijn werknemers in het begin van het nieuwe jaar uit voor een nieuwjaarsreceptie. Het bedrijf waarbij u werkt is allesbepalend voor de dresscode. Werkt u in een bedrijf waar iedereen altijd in kostuum verschijnt? Dan wordt er natuurlijk van u verwacht dat u dit op een receptie ook doet. Het zou een vreemd zicht zijn, mocht u ineens in uw jogging- of jeansbroek verschijnen. Durf voor een nieuwjaarsreceptie net dat extra te doen. Uw collega’s zien u al elke dag in een kostuum, dus voor het nieuwe jaar mag daar wel eens een inspanning voor gedaan worden. Wat kan dan voor dat extraatje zorgen?

Manchetknopen die origineel zijn en bij uw outfit passen. Ze trekken sneller de aandacht dan u denkt.

 

manchetknopen 

Hemd met een print zoals dit hemd van OLYMP. De buitenzijde heeft een mooie, subtiele print en aan de binnenkant is het afgewerkt met een andere print. Het resultaat mag er zijn en u ziet er inventiever uit dan die 100 andere mensen met een zwart of wit hemd.

 

olymp hemd 

 

 

 

Combinatie bepaalt alles. Durf te combineren en u merkt meteen dat uw garderobe zoveel meer mogelijkheden biedt dan u ooit had kunnen dromen. Draag eens een ander hemd onder die blazer en u merkt meteen het verschil.

 

 digel

 

  

Kleur maakt een outfit meteen anders. Uw broek hoeft niet dezelfde kleur te hebben als uw blazer, maar kan perfect matchen met een andere kleur. Als u een broek in een kleurtje draagt, kan het leuk zijn om deze kleur ook te verwerken in uw das of pochet. Een pochet kan trouwens een aanrader zijn wanneer u niet graag een das of strik draagt. U merkt er niets van, alleen moet u wel de juiste vouwtechniek kennen. 

 

digel move 

 

Accessoires kunnen de sleutel tot een succesvolle outfit zijn. Bij accessoires denken we geregeld aan manchetknopen, dassen, strikken, horloges, ... Maar wist u dat een sjaal ook als accessoire kan dienen? En dat dit er nog mooi kan uitzien ook? Deze jongeman heeft een grijs kostuum aan. Hij werkt zijn outfit af met een sjaal. Ziet er netjes uit, toch?

 

digel 

 

 

Casual chic is al de laatste jaren erg populair. Jeansbroeken zijn hierbij toegelaten en worden gecombineerd met een blazer. Dit ziet er al meteen helemaal anders uit dan enkel een jeans met een trui. Bij casual chic kan u ook wat uitproberen om details toe te voegen zoals een das of pochet. Het zal u verbazen hoe chic u er kan uitzien, zelfs met een jeansbroek aan!

 

digel

 

Keep it simple blijft altijd een goede optie. Dit is een veilige keuze en u zal niet uit de toon vallen. U draagt een kostuum bestaande uit een hemd, blazer, das of strik, riem en geklede schoenen. Geen opvallende kleuren, maar u ziet er piekfijn uit zo.

 

digel 

 

 

Vrije tijd

Naast professionele recepties, kan u ook uitgenodigd worden bij diverse andere nieuwjaarsrecepties. Bijvoorbeeld bij uw sportvereniging of de vereniging waarbij u vrijwilliger bent. U kan hier met bovenstaande tips naartoe gaan, maar we voegen er nog graag een optie bij.

Sportief hoeft niet altijd loshangende kledij te betekenen. Wanneer u naar een receptie van uw sportvereniging gaat, is het een leuk idee om een kostuum te dragen met daaronder casual schoenen. Zeker als u het niet gewoon bent om geklede schoenen te dragen. Op die manier zal u heel de nacht zonder problemen de dansvloer onveilig kunnen maken. Let wel op dat de schoenen uw outfit niet naar de maan helpt. Bent u niet zeker van uw keuze, vraag dan naar een tweede opinie.

 

digel

 

 

Solden

Het voordeel aan nieuwjaarsrecepties is dat het in een periode valt wanneer er solden zijn. U kan dus altijd op zoek gaan naar koopjes die u een geslaagde outfit opleveren voor het bijwonen van een receptie. Spring gerust eens binnen bij de Gelder Fashion voor uw ideale kostuum en maak indruk tijdens een nieuwjaarsreceptie. Dat is tenslotte toch al een zeer goed voornemen voor het nieuwe jaar.

 

 

Geschreven door:

 Kualitas